„Boldog Özséb” ► Pálos 40

Járni a magunk útját. Találkozás a múlt emlékeivel és a jelen értékeivel, beleértve egymást és önmagunkat is. Fordulás a jövő, a megérkezés felé...
Hosszú gyalogtúra, egyéni bejárással (járható teljesítménytúraként vagy zarándoklatként). Főként közepesen gyakorlottaknak ajánljuk, (teljesítmény)túrázóknak vagy zarándokoknak, akik a Pilis és a Dunakanyar vidékén Márianosztráig szeretnének egyénileg vagy általuk szervezett kisebb csoportban eljutni és nem riadnak vissza az alkonyi-esti sötétségben való gyaloglástól.

Útvonal

Rajt: 2019. október 5. 9:00-15:00-ig, Csobánka, Cserkészpark. Az ellenőrzőpontok 5,5 km/h sebességre nyitnak. Kérjük azokat, akik futva szeretnék teljesíteni a távot, hogy csak 9:30 után rajtoljanak!

Eljutás a rajthoz: Budapestről H5 HÉV-vel Pomázig, majd Pomázról menetrendszerinti busszal Csobánkai elágazás vagy Csobánka, Margitliget megállóig. Csobánkai elágazás megállótól Csobánka felé kb. 250 m-re találod a rajtot.

Cél: Márianosztra, Magyarok Nagyasszonya Bazilika

Hazajutás a célból: lásd Gyakorlati tudnivalók

Szintidő: megérkezés legkésőbb október 6-án 1:45-ig vagy 8:00-10:00 között
Táv: 42,8 km
Szintkülönbség: 1400 m
Útvonal: Csobánka, Cserkészpark – Csobánkai Szentkút – Hosszú-hegy – Klastrompuszta – Pilis-nyereg – Pilisszentlélek – Maróti-hegyek – Basaharc, rév – Szob – Sukola-kereszt – Márianosztra
Basaharcnál komppal lehet átkelni a Dunán, mely minden óra 50 perckor indul, az első 12:50-kor, az utolsó (különjárat) 23:50-kor. Menetideje 5 perc. A jegyárat a nevezési díj tartalmazza.

GPS track letöltése

Jelentkezés

Előnevezési határidő: szeptember 28. Erre az útváltozatra október 5-én, a rajtnál is lehet jelentkezni, de amennyiben szeretnél szállást igényelni, előnevezés szükséges.
Nevezési díj: 2500 Ft/fő, amit előre utalással vagy a rajtban történő regisztrációkor készpénzben lehet fizetni.
Díjazás: emléklap, kitűző

Jelentkezés itt vagy telefonon a +36 30 567 1415 számon.

Szükséges felszerelés

Zseblámpa minden induló számára ajánlott!
Szállásigény esetén: hálózsák, polifoam kötelező!

Szállás

Szállást szombaton a célban, Márianosztrán tudunk biztosítani.
Ezen kívül lehetőség van szombat éjjel Szobon is megszállni, és csak vasárnap - akár a zarándoklatba becsatlakozva - megérkezni Márianosztrára a célba.
Szálláshelyet csak azok számára tudunk biztosan adni, akik ezt az igényüket az előnevezés során jelzik.
Szállásigény esetén hálózsák, polifoam mindkét szálláshelyen kötelező!
A szállás díja 2500 Ft/fő/éj (tartalmazza a meleg vacsorát, szállást, illetve a másnapi reggelit), amely a nevezési díjon felül fizetendő, előre utalással vagy a rajtban történő regisztrációkor készpénzben.

Egyéb szolgáltatások

  • Étkezési szolgáltatások: ital, meleg étel, gyümölcs, édesség.
  • Csomagszállítás a célba, díja: +200 Ft
  • Vízvételi lehetőség a rajtnál és a célban
  • Fürdési lehetőség a célban