Statisztikák

415 nevező részvételével sikeresen lezajlott 2011. október 7-9. között a Pálos70 teljesítménytúra és zarándoklat, amelyet a szervezők az első alkalommal rendeztek meg azzal a céllal, hogy átéljék a szervezők által megálmodott kereteket.

Eszerint a Pálos 70 a gyalogos teljesítménytúra, a kirándulás és a zarándoklat sajátos ötvözete, melynek útvonalai a budapesti Sziklatemplom és Márianosztra közt vezetnek. Többlettartalommal, üzenettel gazdagított természetjárás. Lehetőség a lelki elmélyülésre, egyben misszió és preevangelizáció is. Jelenlét a világban; a találkozás lehetősége.

Az első alkalommal rendezett túra a Márianosztrai kegykép 300 éves évfordulója alkalmából megrendezett zarándoklathoz, valamint a hagyományos Márianosztrai búcsúhoz lett előkészítve.

Az időjárás mindezek ellenére megpróbáltatások elé állította a résztvevőket, akik felhős időben, olykor szakadó esőben gyalogolva meneteltek kilométereken át, hogy eljussanak a célba.

A háromnapos zarándoklaton, a Fehér barátok nyomában 62 lelkes zarándok vágott neki a 74 kilométeres távnak. Ugyanezt a távot a Pálos70 teljesítménytúra 70 nevezettje igyekezett leküzdeni a kijelölt út mentén.

A többi résztávon is szép számmal jelentek meg résztvevők: a Boldog Özséb 40 túrán 30-an, a Virág Benedek 35 távon 61-en, és a Remete Szent Pál 20 résztávon 36-an.

A vasárnapi zarándoklat a rossz idő ellenére is 156 kitartó zarándokot csábított el a Magyarok Nagyasszonya zarándoklatra.

A résztvevők célba érkezési aránya 83% feletti volt, amely a vegyes korosztályt megszólító túrákra, valamint a zord időjárási körülményekre való tekintettel szép siker, gratulálunk nekik.

Ezen felül pedig a szervezők nevében köszönjük a pozitív visszajelzéseket és a megerősítést abban, hogy a következő évben is meg kell rendeznünk a túrát.

A szervezői csapat erőfeszítéseit a Teljesítménytúrázók Társasága „Az év teljesítménytúrája” különdíjjal honorálta.

Köszönjük a részvételt, szertettel hívunk, és várunk minden vándort a következő Pálos 70 túrára.

A 2011-es sikereken, és a résztvevők ösztönző visszajelzésein felbuzdulva a szervezők hagyományteremtés céljából, a minden évben megrendezésre kerülő Márianosztrai búcsú időpontjához igazodva megrendezték 2012. október 5-7-e között a Pálos70 túrát, immáron második alkalommal.

Idén az őszi változékony idő sok napsütéssel is gazdagította túránkat, azonban elvétve egy-egy zápor meglepte olykor a résztvevőket. Mindazonáltal 564 vándor 2012-ben is útra kelt a Pálos70 Program keretein belül az alábbi megoszlásban:

-   Fehér Barátok nyomában - 101 fő;

-   Pálos 70 – 79 fő;

-   Boldog Özséb 40 - 58 fő;

-   Virág Benedek 35 – 75 fő;

-   Remete Szent Pál 20 – 49 fő;

-   Magyarok Nagyasszonya – 201 fő.

A célba érkezés aránya 89% volt, amely jelzi az időjárás, valamint a megismert program teljesíthetőségéhez mért edzettségi szint javulását.

Köszönjük a részvételt, szeretettel hívunk, és várunk minden vándort a következő Pálos 70 túrára.

2013. október 4-6. között harmadik alkalommal került megrendezésre a Pálos70 Program. Az idei évben több új törekvéssel tettük még teljesebbé a rendezvényt. Két új útvonallal egészítettük ki a programkínálatot, különös tekintettel a Budapesten és környékén élő családok igényeire. Alternatívát jelentett idén a Sziklatemplomtól induló Vezér Ferenc 20 kilométeres távja, illetve a kisgyermekes családokat megszólító Pálos Gyermekzarándoklat 3,2km-es távja Normafa és Budaszentlőrinc között.

897 résztvevő közül 517 fő valamelyik teljesítménytúra keretein belül vágott neki a 7-74 kilométer közötti távok valamelyikének, amely közel 93%-os célba érkezési arányt mutatott az alábbi megoszlás szerint:

Rajtuk kívül 127 családos élte át a Pálos Gyermekzarándoklat magával ragadó élményeit, valamint 253 zarándok kirándult fel vasárnap a Magyarok Nagyasszonya vezetett zarándoklat keretein belül Szobról Márianosztrára, a búcsúra.


Az indulók/érkezők száma 2013-ban, programonként

A 2013-as eredményekről készült prezentációt itt tekintheted meg.

Köszönjük a részvételt, szeretettel hívunk, és várunk minden vándort a következő Pálos 70 túrára.

916 fő részvétele mellett 2014. október 3-5. között negyedik alkalommal került megrendezésre a Pálos 70 program. A felejthetetlen őszi hangulatnak megfelelően - igazodva az évszak szeszélyeihez - hol esőben, hol ragyogó napsütésben tárta elénk magát a minket körülvevő csodás természet.
A már megszokott távok közül fokozódó érdeklődés kísérte a nagyobb, illetve a Budapest környéki programjainkat. Évről évre újabb embereket hív meg a Pálos 70, hozzájárulva elképzeléseinkhez, hogy minél többeket megszólíthasson a Pálos 70 üzenete:
"Találkozás a Természetben, a Természetfelettivel."

Külön öröm számunkra, hogy a regisztrációs adatok szerint hazánk minden régiójából érkeztek hozzánk vándorok, így erősítve Programunknak a múlt- és jelenbeli nemzeti kultúrát összetartó erejét.

A 2014-es eredményekről készült prezentációt itt tekintheted meg.

Köszönjük a Pálos 70-en megjelenteknek, hogy részt vettek a rendezvényünkön! Reméljük, hogy jövőre ismét találkozhatunk az ötödik rendezés alkalmával, 2015. október 2-4. között, kinek-kinek a saját útján!

Az immáron ötödik alkalommal megrendezett Pálos70 Programunkon minden eddiginél többen, 1.270 lelkes túrázó, és zarándok tisztelte meg jubileumunkat.

A résztvevők sokszínűségét, az elért közös eredményeket itt tekintheted meg.

Idén október 2-4-e között gyönyörű, napsütésben gazdag őszi napokon, immáron kilenc programmal vártuk a kirándulni, kikapcsolódni, testi-lelki feltöltődésre vágyókat.
Sok legördülő verejtékcsepp, illetve a célba érkezés, vagy akár a felejthetetlen Rab-koncert megható boldogság könnyei varázsolták ragyogóvá a hétvégét, kinek-kinek saját belső megélése, akarata szerint, amelyről élménybeszámolókat itt lehet olvasni.

Számos kitartó önkéntes, és támogató segítette munkánkat, hogy minden résztvevőben maradandó nyomot hagyjunk.
Ennek megidézésre itt van lehetőség a szebbnél szebb képekben gyönyörködni.
A visszajelzések alapján ez sikerült: a Programban megtalálható újítások, gondolatok, szervezői erőfeszítések magvai megfelelő táptalajt értek.

Ezúton köszönjük meg MINDENKINEK a részvételt.
Bizalommal fordulunk a jövő felé: Találkozzunk 2016. első októberi hétvégéjén, a Pálos70 valamelyik Programján!

2016. október 7-8-9. Napsütötte, ragyogó, őszi időben került megrendezésre hatodik alkalommal a Pálos70 Program, illeszkedve az októberi hagymányőrző Márianosztrai búcsú időpontjához. 460 lelkes túrázó, és közel 400 zarándok kerekedett fel, hogy együtt ünnepeljünk, zarándokoljunk. A Program ismét igyekezett élmenyeket, maradandó pillanatokat szerezni, amelyről képeket galériánkban, és beszámolókat a "Rólunk írták" menüben lehet találni. A Pálos70 részletes statisztikája, eredményei itt taláhatók.

Jövőre, 2017. október 6-7-8-án lesz megrendezve Programunk, ahova szeretettel várjuk az erdeklődőket, hagyományőrzőket, kikapcsolódni vágyókat, családokat, zarándokokat, termeszetbarátokat, visszatérőket, és keresőket: MINDENKIT.

2017 októberének második hévégéjén ismét a megszokott napsütés, kellemes őszi idő és tarka-barka erdő fogadta a zarándokolni vágyókat.
Hetedik alkalommal került megrendezésre Programunk, ahol a megszokott zarándok- és túraútvonalak mellett néhány lelkes "sportzarándok" színesítette a táv jármódjainak palettáját: biciklivel, illetve futva indultak neki, zarándokolva, egy kicsit másképpen a 74 kilométeres távnak.

Az élménybeszámolók, a készült fényképek, a személyes beszélgetések mind-mind igazolják, hogy érdemes volt idén is ott lenni, együtt lenni.
Jövőre találkozunk ismét, nyolcadszor, október 5-7 között!

A 2017-es év statisztikája itt tekinthető meg.

872 lelkes zarándok és túrázó részvétele mellett, ragyogó őszi napsütésben találkoztunk immáron nyolcadik alkalommal a Pálos 70 teljesítménytúra, kirándulás és zarándoklat lelkes híveivel, a résztvevőkkel.
A 74 kilométeren ezúttal is több távra, több csatlakozási ponttal vártuk az érdeklődőket: 3 km (Gyermekzarándoklat) – 19 km (éjszakai zarándoklat) – 20 km – 22 km – 35 km – 40 km – 70 km – 35+35+7 km – 59,3+45,5 km (kerékpárral).

Az átélt pillanatok emlékei, galériánk, élménybeszámolók és megannyi fotó, videó őrzik emlékét a 3 szent napnak.
Köszönjük, hogy eljöttetek!
2019 októberében ismét útra kelünk; szeretettel hívunk mindenkit egy hasonlóan gazdag, örömhírrel gazdagított természetjárásra!

A 2018-as év statisztikája itt tekinthető meg.