A csapat

2014.08.15. 21:17

Gadacsip

 

ifj. Gadácsi PéterIgazgató-koordinátor, a Pálos70 alapítója

A Pálos70 Program koordinátora, segítője, és őrizője vagyok.
Hiszem, hogy a megszállottságnak úgy van értelme, ha rendesen csinálja az ember.

Túravezetőként szeretném, hogy mindenki rátaláljon a saját történetére, hogy mindenki magának élje meg az utat.
Ezért teszem a dolgom, s várom, hogy Találkozzunk:
a Természetben
a Természetfelettivel.

Molnara

 

Molnár András JózsefÖtletgazda, a Pálos70 alapítója

Gyerekkorom óta szeretek kirándulni, több mint tíz éve vezetek túrákat hivatalosan is.

A zarándoklás, a "lelki túrázás" szintén az utóbbi évtizedben került hozzám közelebb, először az Élő rózsafüzér, majd a Mária út kapcsán, melynek alapító tagja vagyok. A Mária út észak-déli útvonalának tervezése és a pálosokkal való együttműködési lehetőségek keresése kapcsán merült fel a Pálos 70 gondolata, mely - nagy örömünkre - a vártnál is népszerűbb lett már az első évben és elnyerte a teljesítménytúrázók különdíját.

Bulcsú testvér

 

Vörös Bulcsú testvérLelkiség, zarándoklatvezetés

Dicsértessék a Jézus Krisztus!
Bulcsú testvér vagyok, ideiglenes fogadalmas Pálos szerzetes, II. éves papnövendék.
Már a 4. évemet töltöm a Renden belül, előtte erdészként végeztem Sopronban, így nem csak szeretem, de ismerem is a csodás természetet.
Régen is nagyon sokat túráztam, ezért nagyon örülök, hogy a Pálos70 szervezésében is részt vehetek, itt a lelkiségért felelek és a 3 napos zarándoklatot vezetem.
Minden zarándoknak és túrázónak kegyelmekben gazdag megérkezést kívánok Márianosztrára!

Fodore

 

Fodor Emese Zita - Titkár

Úton lenni jó. A nap hevének vagy a heves eső és a fáradtság ellenére is. Egyedül, ismerős vagy ismeretlen emberekkel és nem utolsó sorban a Jóistennel. Számomra ez az alapvető élmény a zarándoklást illetően.
A Pálos70 pedig ennek megélésének tökéletes lehetőségét kínálja mindenkinek a maga kedve, szájíze szerint. 3 éve járom az utat a Fehér Barátokkal és a lelkes zarándokokkal. Lehetőséget kaptam jobban belepillantani a barátok lelkiségébe, megtapasztalni a humorukat, találkozni kezdetben idegen, majd gyorsan kedves zarándoktárssá váló értékes emberekkel, a nagy népsokaságban is megtapasztalható csendre, megélni az útvonalon érintett faluk, állomáspontok vendégszeretetét és nem utolsó sorban a Molnárkalács csodás zamatát. :)
Idén titkárként igyekszek hozzátenni valamicskét a Pálos70 szervezéséhez.
Nem az út a lehetetlen, hanem a lehetetlen az út. (Henri Boulad SJ)

Terpó Veronika

 

Terpó Veronika - Pálos 70 arculat

Hitem szerint zarándok vagyok.
Hivatásom szerint tájépítész, fotós, túravezető, néha grafikus és úgy összességében egy kreatív ember.

A kezem nyomán született meg 2013-ban a háromszögfigurákat felvonultató egyedi Pálos 70 grafika, amelyen túl vállalásom ennek további csiszolása, az egységes arculat megőrzése.

Simon Dóra

 

Simon Dóra - Gyermekzarándoklat

Úgy gondolom, hogy a zarándoklatok során az ember egyszerre két úton is elindul. Kívül a természetben, és egy belső úton is, hogy megtalálja önmaga legszebbik énjét, megtalálja a békét, harmóniát, megtalálja Istent. Mindannyian, akik ezt a belső zarándoklatot már elkezdtük, és megtapasztaltuk, hogy milyen csodálatos ez az út, másokat is szeretnénk elindítani a saját belső zarándokútjukon.

A zarándoklás nincs életkorhoz kötve. Minél előbb elindul valaki és megtanulja az útja során, hogy annak örüljön, ami van, és ne azon keseregjen, amije nincs.
Ha ezt magáévá teszi, akkor egyre többen lesznek azok, akik békében élnek önmagukkal, békében élnek Istennel. Személyiségük sugárzó lesz, jó lesz a közelükben lenni.

horvathr

 

Horváth Réka - Kommunikáció

A természet számomra a kikapcsolódást és a megnyugvást jelenti. A Zarándok Turizmus Nonprofit Kft. csapatában lehetőséget kaptam arra, hogy másokhoz is közel hozzam a természetet, amihez úgy vélem a Pálos 70 szintén remek segítséget nyújt, hisz nemcsak testi, de lelki felüdülést is kínál mindenki számára.

 

Soosa

 

Soós Ádám - Logisztika koordináció

Évek óta járom az erdőt, a hegyeket, a természetet, saját szervezésben és teljesítménytúrákon egyaránt. Ez idő alatt számtalan élményre, emlékre, ismerősre és barátra tettem szert. Sokan unalmas időtöltésnek tartják magát a túrázást és a természetjárást. Úgy gondolom, hogy a Pálos 70 nagyszerű kezdeményezés eloszlatni ezeket a kételyeket, segíteni másoknak, hogy megtalálják a saját útjukat, a saját élményeiket.

Komondiz

 

Komondi ZoltánLogisztika, Pontfelelősök koordinációja

Amikor először végigjártam 2012-ben a Boldog Özséb utat, azonnal beleszerettem a Pálos70 szellemiségébe. Már útközben elhatároztam, ha tudok, segítem a további munkát. 2013-ban seprőként vettem részt, idén a szervezési munkában, a logisztika, ellátmány területen közreműködök.

Úton járok, mint mindannyian tesszük, nap, mint nap, sokszor hasonlóbban, mint gondolnánk.

Olaht

 

Oláh Tamás - Útvonalak

A Magyar Természetjáró Szövetség Turistaút Szakbizottságának vezetője, aktív túrázó, a magyar természetjárás ismerője, s aktív tagja. Nincs hétvége mozgás, kirándulás és a természet nélkül.

A Pálos70-ben kezdetek óta az útvonalak tervezésével, és a hozzá kapcsolódó munkák tökéletesítésével foglalkozom. Sziklatemplom, és Basaharc a székhelyem a túra napján; találkozzunk idén is ott.

ocsovai

 

Ocsovai Mária - Külső kommunikáció (honlap, e-mailes infóvonal)

A Pálos70-ben számomra az a nagyszerű, hogy mi, útra kelők, megkapjuk a szabadságot, hogy a saját utunkat járjuk.
2012-ben vettem részt először a programon, a "Boldog Özséb" nevű útváltozatot választottam. Csobánkáról egyedül indultam útnak, nemsokára viszont csatlakoztam a pálos atyák által vezetett zarándoklathoz, az út második felét pedig ismét egyedül tettem meg: így voltam egy út során egyéni zarándok, csoportos zarándoklat résztvevője, és egy kicsit (teljesítmény)túrázó is.
2013 óta a program szervezésében is részt veszek, de emellett egy-egy rövidebb szakaszt is megteszek az útból a Pálos70 hétvégéjén.
Mert ha az Út, az Úr hív, akkor menni kell!