A csapat

2014.08.15. 21:17

Fodore

 

Fodor Emese Zita - Belső kommunikáció

Úton lenni jó. A nap hevének vagy a heves eső és a fáradtság ellenére is. Egyedül, ismerős vagy ismeretlen emberekkel és nem utolsó sorban a Jóistennel. Számomra ez az alapvető élmény a zarándoklást illetően.
A Pálos70 pedig ennek megélésének tökéletes lehetőségét kínálja mindenkinek a maga kedve, szájíze szerint. Pár éve járom az utat a Fehér Barátokkal és a lelkes zarándokokkal. Lehetőséget kaptam jobban belepillantani a barátok lelkiségébe, megtapasztalni a humorukat, találkozni kezdetben idegen, majd gyorsan kedves zarándoktárssá váló értékes emberekkel, a nagy népsokaságban is megtapasztalható csendre, megélni az útvonalon érintett faluk, állomáspontok vendégszeretetét és nem utolsó sorban a Molnárkalács csodás zamatát. :)
Pár éve pedig titkárként igyekszem segíteni a Pálos70 szervezését.
Nem az út a lehetetlen, hanem a lehetetlen az út. (Henri Boulad SJ)

Gadacsip

 

ifj. Gadácsi PéterIgazgató-koordinátor, a Pálos70 alapítója

A Pálos70 Program koordinátora, segítője, és őrizője vagyok.
Hiszem, hogy a megszállottságnak úgy van értelme, ha rendesen csinálja az ember.

Túravezetőként szeretném, hogy mindenki rátaláljon a saját történetére, hogy mindenki magának élje meg az utat.
Ezért teszem a dolgom, s várom, hogy Találkozzunk:
a Természetben
a Természetfelettivel.

Molnara

 

Molnár András JózsefÖtletgazda, a Pálos70 alapítója

Gyerekkorom óta szeretek kirándulni, a kétezres évek elejétől vezetek túrákat hivatalosan is.
A zarándoklás, a "lelki túrázás" szintén az utóbbi évtizedben került hozzám közelebb, először az Élő rózsafüzér, majd a Mária út kapcsán, melynek alapító tagja vagyok. A Mária út észak-déli útvonalának tervezése és a pálosokkal való együttműködési lehetőségek keresése kapcsán merült fel a Pálos 70 gondolata, mely - nagy örömünkre - a vártnál is népszerűbb lett már az első évben és elnyerte a teljesítménytúrázók különdíját.
A Szerzetesek évében kezdtük a Pálos 70 nyomán szervezni a LélekTúrákat az év minden szakában, különféle rendházakhoz, közösségekhez. Jelenleg a nemrég alakult Viator Természetjáró és Kulturális Egyesület elnökeként segítem a többlettartalommal megtöltött túrázás ügyét, a vezetés mellett többek között útjelzés-festéssel, oktatással, szervezéssel és kapcsolatok építésével.

ocsovai

 

Ocsovai Mária - Külső kommunikáció (honlap, e-mailes infóvonal)

A Pálos70-ben számomra az a nagyszerű, hogy mi, útra kelők, megkapjuk a szabadságot, hogy a saját utunkat járjuk.
2012-ben vettem részt először a programon, a "Boldog Özséb" nevű útváltozatot választottam. Csobánkáról egyedül indultam útnak, nemsokára viszont csatlakoztam a pálos atyák által vezetett zarándoklathoz, az út második felét pedig ismét egyedül tettem meg: így voltam egy út során egyéni zarándok, csoportos zarándoklat résztvevője, és egy kicsit (teljesítmény)túrázó is.
2013 óta a program szervezésében is részt veszek, de emellett egy-egy rövidebb szakaszt is megteszek az útból a Pálos70 hétvégéjén.
Mert ha az Út, az Úr hív, akkor menni kell!

Olaht

 

Oláh Tamás - Útvonalak

A Magyar Természetjáró Szövetség Turistaút Szakbizottságának vezetője, aktív túrázó, a magyar természetjárás ismerője, s aktív tagja. Nincs hétvége mozgás, kirándulás és a természet nélkül.

A Pálos70-ben kezdetek óta az útvonalak tervezésével, és a hozzá kapcsolódó munkák tökéletesítésével foglalkozom. Sziklatemplom, és Basaharc a székhelyem a túra napján; találkozzunk idén is ott.

Antal atya

 

Puskás Antal atya - Lelkiség, zarándoklatvezetés

Szeretek gyalogolni. Sokszor ez indítja el bennem a belső utazást is. A Pálos 70 számomra egy nagy lehetőség találkozásokra, istengyermekségünk különleges megtapasztalására.

Felvidékről származom, dombok és folyók között nőttem fel. 1998-ban léptem a Pálos Rendbe, 2004-ben szenteltek pappá. Jelenleg a Sziklatemplomban szolgálok.

Simon Dóra

 

Simon Dóra - Gyermekzarándoklat

Úgy gondolom, hogy a zarándoklatok során az ember egyszerre két úton is elindul. Kívül a természetben, és egy belső úton is, hogy megtalálja önmaga legszebbik énjét, megtalálja a békét, harmóniát, megtalálja Istent. Mindannyian, akik ezt a belső zarándoklatot már elkezdtük, és megtapasztaltuk, hogy milyen csodálatos ez az út, másokat is szeretnénk elindítani a saját belső zarándokútjukon.

A zarándoklás nincs életkorhoz kötve. Minél előbb elindul valaki és megtanulja az útja során, hogy annak örüljön, ami van, és ne azon keseregjen, amije nincs.
Ha ezt magáévá teszi, akkor egyre többen lesznek azok, akik békében élnek önmagukkal, békében élnek Istennel. Személyiségük sugárzó lesz, jó lesz a közelükben lenni.

Terpó Veronika

 

Terpó Veronika - Pálos 70 arculat

Hitem szerint zarándok vagyok.
Hivatásom szerint tájépítész, fotós, túravezető, néha grafikus és úgy összességében egy kreatív ember.

A kezem nyomán született meg 2013-ban a háromszögfigurákat felvonultató egyedi Pálos 70 grafika, amelyen túl vállalásom ennek további csiszolása, az egységes arculat megőrzése.