A Pálos 70

A Pálos 70

Időpont: a márianosztrai Magyarok Nagyasszonya Bazilika főbúcsújához illeszkedve, rendszerint október első hétvégéjén. A következő Pálos 70 időpontjai itt, az egyes útvonalak leírásánál megtalálhatóak.

Szeretettel várunk Téged, családodat, barátaidat a Pálos 70-re, ha zarándokolni, teljesítménytúrázni vagy egyszerűen kirándulni szeretnél egy jót!

A Budapest-Márianosztra útvonal több különböző szakaszából szándékodnak, kedvednek, erőnlétednek megfelelően választhatsz az 1-80 km-es távok közül.
Bejárhatod egyénileg, csoportosan vagy akár pálos barátok vezetésével, zarándokként, sétálva, túrázóként, futva vagy kerékpáron, egy, kettő vagy három nap alatt.

Kirándulás, teljesítménytúra vagy zarándoklat? Hogy is van ez?

Mivel minél szélesebb közönséget szeretnénk meghívni, ezért több különböző útváltozatot kínálunk, amelyek közül mindenki maga választhatja ki a számára legmegfelelőbbet. Így tehát lesz: teljesítménytúra jellegű változat (a „Pálos 70” ahol a 74,1 km-t egy nap alatt járják végig); két és fél napra bontott zarándoktúra („Fehér Barátok Nyomában”), melyet pálos testvérek vezetnek; három rövidebb távú túra („Virág Benedek", „Boldog Özséb” és "Vezér Ferenc"), délutáni-esti kirándulás („Remete Szent Pál”) és könnyű kirándulás gyermekes családoknak ("Pálos Gyermekzarándoklat") is.
A szombati útvonalakat mindenki egyénileg vagy kis csoportban járhatja végig, a kiadott leírás és a terepi útjelzések alapján, s az útvonal mentén számos ponton fogják várni a vándorokat mindenféle testi-lelki jóval.
Akiknek nincsen sok idejük és szeretnének egy rövidebb, vezetett énekes-imádságos zarándoklattal megérkezni Márianosztrára, nekik a vasárnap reggel induló „Magyarok Nagyasszonya” nevű 7,2 km-es útváltozatot ajánljuk.
Jezsuita vezetéssel, a Kaszap 20 nevű pálos-jezsuita zarándoklattal is van lehetőség bekapcsolódni a Pálos 70 programba, illetve kerékpáros és futózarándoklat is indul.

Javasoljuk, hogy mindenki erejéhez, felkészültségéhez mérten válasszon útvonalat. Az egyes útváltozatoknál megtalálható, hogy melyiket kinek ajánljuk. Lehet jönni egyénileg is, de csoportok jelentkezését is várjuk.