A Pálos 70 program adatkezelési és adatvédelmi tájékoztatója

2018.08.17. 10:42

Ezt a tájékoztatót azért állítottuk össze, hogy tisztában legyél azzal, hogyan kezeljük a Pálos 70 programra való előjelentkezésed és/vagy a helyszíni nevezésed során megadott személyes adataidat.

Ki kezeli a személyes adataidat?

Az adataidat a Pálos 70 szervezésében, rendezésében részt vevő természetes személyek kezelik (a továbbiakban: a Pálos 70 szervezőcsapata).

Mely személyes adataidat kezeljük?

  • neved
  • e-mail címed
  • telefonszámod
  • születési éved
  • lakcímed (amennyit megadsz belőle, legalább a település)
  • aláírásod a nevezési lapon
  • a program során (akár a Pálos 70 szervezőcsapata, akár a Pálos 70 résztvevői által) készített fényképek, videófelvételek, amelyeken szerepelsz
  • amennyiben szülőként vagy törvényes képviselőként 16 éven aluli kiskorú részére adsz hozzájárulást, a nyilatkozaton megadott adataid (neved, állandó lakcímed, aláírásod), illetve a 16 éven aluli kiskorú neve, születési helye és ideje is
A megadott adatok helyessége, valóságtartalma a te felelősséged, azt a Pálos 70 szervezőcsapata nem ellenőrzi.

Mi alapján és milyen célból kezeljük a személyes adataidat?

Adataidat az előjelentkezésed és/vagy helyszíni nevezésed során megtett önkéntes és kifejezett hozzájáruló nyilatkozatod (illetve amennyiben még 16 éven aluli kiskorú vagy, szülőd vagy törvényes képviselőd önkéntes és kifejezett hozzájáruló nyilatkozata) alapján kezeljük.
A Pálos 70 program lebonyolításához szükséges a személyes adataid kezelése, ezért az adatkezeléshez való hozzájárulás a jelentkezésed és a részvételed feltétele.
Az adatkezelés céljai:
  • az azonosításod
  • az igényeid, kéréseid kezelése
  • a többszörös előjelentkezések kiszűrése
  • a veled való kapcsolattartás, kommunikáció, tájékoztatás küldése részedre, pl.:
    • előjelentkezésed visszaigazolása e-mailben
    • a zarándoklattal/túrával kapcsolatos információk, tájékoztatás megküldése e-mailben
    • értesítés küldése az utótalálkozóról e-mailben
    • szükség szerint telefonos egyeztetés
  • a rajtnál az indulásod meggyorsítása (az előjelentkezésed során megadott adataid alapján előkészített nevezési lapokkal)
  • lehetőség biztosítása a túra során és a túra után eredményeid követésére, megtekintésére (külön hozzájárulás alapján)
  • a program során készült fényképek, videófelvételek közzététele által lehetőség biztosítása az élmények megosztására, felidézésére, illetve felhasználás promóciós célokra
  • statisztikák készítése a Pálos 70 programról (pl. korcsoportos vagy lakóhely szerinti bontásban)

Hol és hogyan kezeljük a személyes adataidat?

Az előjelentkezés során megadott adataid külső szolgáltatónál, a Google Drive rendszerében kerülnek rögzítésre. Az adataidat olyan Google Fiókban (Google Drive, Gmail) tároljuk, amely a Pálos 70 szervezőcsapatának kezelésében, használatában van. Az adatkezelés során az adatokat elektronikus formában és papír alapon (nevezési lap) is kezeljük. A papír alapú nevezési lapokat a rajt helyszínéről a budapesti Sziklatemplomba szállítjuk és a Pálos 70 program részére fenntartott zárt szekrényben tároljuk a megsemmisítés időpontjáig.
A Pálos 70 szervezőcsapatával megosztott fényképeket, fényképalbumokat, videókat a Pálos 70 honlapján, illetve a Pálos 70 Facebook oldalán keresztül a nyilvánosság számára elérhetővé tehetjük, valamint felhasználhatjuk prezentációk, vetítések készítéséhez.

Meddig kezeljük a személyes adataidat?

Főszabály szerint az adott év jelentkezőinek illetve résztvevőinek a jelentkezés (előjelentkezés és/vagy helyszíni nevezés) során megadott személyes adatait a program lezárása után, de legkésőbb a tárgyév december 31. napjáig töröljük, illetve a nevezési lapokat megsemmisítjük.
A program során készült fényképeket, videókat nem töröljük a program lezárása után sem, csak külön kérésre (lásd lentebb).

Továbbadjuk-e másoknak (harmadik félnek) a személyes adataidat?

Amennyiben akár az előjelentkezésed elküldésekor, akár a helyszíni nevezéskor külön hozzájárulsz, a nevedet a Traxpace részére továbbítjuk és a honlapján megjelenik a túra alatt és után. (Rajtszámod és eredményeid - mint nem személyes adatok - mindenképpen meg fognak jelenni a honlapjukon.) Az ily módon átadott személyes adatodat (név) a továbbiakban a Traxpace is kezeli, saját adatvédelmi irányelvei szerint, és az a program végén a Traxpace adatbázisából nem kerül automatikusan törlésre (a törlést bármikor kérheted a Traxpace-től közvetlenül). A Traxpace adatkezelése kapcsán semmilyen felelősséget nem vállalunk.
Amennyiben a jelentkezési űrlapon megjelölt link(ek)re kattintva a társszervező egyesület(ek) honlapján feliratkozol hírlevélre, az ott megadott adataid az adott társszervező egyesület adatbázisába kerülnek, és azokat a saját adatvédelmi szabályainak megfelelően fogja kezelni. A társszervező egyesületek adatkezelése kapcsán a Pálos 70 szervezőcsapata semmilyen felelősséget nem vállal.

Milyen jogaid vannak személyes adataid kezelése kapcsán, és hova fordulhatsz, ha panaszod van a személyes adataid kezelésével kapcsolatban?

  • Tájékoztatáshoz való jog, hozzáférés joga: Jelen tájékoztatóban összefoglaltuk az adataid kezelésével kapcsolatos főbb tudnivalókat. Amennyiben további kérdésed merül fel személyes adataid kezelésével kapcsolatban, azt a központi e-mail címünkön tudod nekünk feltenni.
  • Helyesbítés joga: Adataidat aktualizáltathatod, módosíttathatod a központi e-mail címre küldött elektronikus levélben.
  • Törléshez való jog: Személyes adataid törlését a központi e-mail címre küldött elektronikus levélben kérheted. Amennyiben a túrát megelőzően kéred a személyes adataid törlését, az egyben az előjelentkezésed visszavonását is jelenti. A központi e-mail címen kérheted olyan fénykép vagy videó publikálásának visszavonását, amelyen szerepelsz (a fénykép vagy videó pontos beazonosításával).
Ha panaszod van a személyes adataid kezelésével kapcsolatban, azt a központi e-mail címre küldött elektronikus levélben jelezheted, ezen túlmenően pedig a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz (1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/c.) fordulhatsz jogorvoslatért.
Az adatkezelésre vonatkozó részletes törvényi rendelkezéseket az Európai Parlamentnek és a Tanácsnak (EU) a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról szóló 2016/679 rendeletében (2016. április 27.), valamint az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvényben találod.

A Pálos 70 szervezőcsapata fenntartja a jogot, hogy ezt a tájékoztatót megváltoztassa. A tájékoztató megváltoztatásáról - amennyiben adataid a változás időpontjában a kezelésünkben vannak - minden esetben elektronikus formában értesítünk téged.