Október 8-án és 9-én Csobánkán három helyszínen (Élet Háza, Szentkút és Segítő nővérek háza) fogadtuk a Pálos70 teljesítménytúra és zarándoklat résztvevőit. A Cserkészpark bezárása, mely korábban több mint 100 fő befogadására volt alkalmas, komoly kihívást jelentett a szervezett csoport szállásának megoldása terén, de szerencsésre sikerült új szálláslehetőségeket találnunk. Önkénteseink a Művelődési Házban, a vezetett csoport pedig az Élet Házában és a Segítő nővéreknél szállhatott meg. 

A két napon összesen 13 felnőtt, 13 diák és egy zarándokkutya teljesített szolgálatot három csobánkai pontunkon, ahol több száz zarándok fordult meg. Külön köszönet a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium nagyszerű diákjainak, akik nagyon ügyesek voltak és óriási segítséget jelentettek számunkra a zarándokfogadásban! Mindnyájunknak nagy  élmény volt ez a két nap! Köszönjük, hogy ott lehettünk!

Pálos70 – Gyöngyös25 🙂 október 9-10.

A Pálos70 csobánkai pontőreinek (aki még bírja…) nem hivatalos zarándoklata a Pálos70-en való szolgálatuk megkoronázásaként: Két bükkfa-nyeregtől Pilisszentlélekig gyaloglás – ott hálaadás kedvenc pilisszentléleki templomukban – ünnepi vacsora a volt iskolában a pilisszentléleki pontőrök jóvoltából – alvás hajnali 3.40-ig – továbbindulás hajnali 4-kor, 14 km a basaharci kompig – ott 7.40-kor találkozás az ottani pontőrökkel, akik mindig nagyon kedvesen és Pálos70 csokival várják a zarándokokat – átkompolás a Dunán – 8 után csatlakozás a harmadik napja zarándokló Fehér Barátok zarándokcsoporthoz – közös zarándoklat Márianosztráig – 10.30-kor ünnepi szentmise.

A Gyöngyös25 idén a halk eső ellenére is nagy élmény volt. Hálás a szívünk a Pálos70-ért, ami minden évben egy olyan csodálatos esemény, mely rengeteg ember összefogásából,  erőfeszítéséből és szeretetteljes odaadásából, valamint isteni gondviselésből születik. Köszönjük, hogy mi is részesei lehettünk a csodának! Gloria Deo omnipotenti!

Recommended Posts